Betrouwbaarheid Instituut

Vaak gestelde vragen

« Terug naar overzicht

Zijn jullie van een bepaalde groepering/stroming of wetschool (madhab)?

De manhadj (methodologie) en de 3aqiedah (geloofsleer) van het Instituut voor Opvoeding & Educatie zijn van ahlu-ssunnah wa-l-djamaa3ah. Wij verbinden ons niet aan een specifieke wetschool. De enige wetschool die wij volgen is de wetschool van Muhammed ibn 3abdu-llaah, en dat is onze Boodschapper en Profeet salla-llaahu 3alayhi wa-sallam. In al onze Islaamopleidingen en onderwijsmateriaal berusten wij slechts op de bewijzen naar gelang de Qur’aan, de Sunnah en de Sunnah van de metgezellen. Tevens wordt er altijd duidelijk en uitgebreid verwezen naar de bronvermeldingen. Het onderwijsmateriaal dat het Instituut gebruikt betreffen boeken van grote geleerden, dan wel onderwijsmateriaal dat daarop gebaseerd is. Het Instituut wordt erkend, gesteund en geautoriseerd in het overdragen van kennis door verschillende geleerden in binnen en buitenland, waaronder shaykh aboe Suhayb Ahmad Salam. Kijk hier voor de tazkiyaat die het Instituut heeft ontvangen.

Volgen jullie ook bepaalde geleerden?

Het Instituut volgt alle geleerden van ahlu-ssunnah wa-l-djamaa3ah. Wij maken daarin geen onderscheid, zolang deze geleerden zich slechts baseren op de Qur’aan, de Sunnah en de Sunnah van de metgezellen.

Zijn de docenten van het Instituut betrouwbaar?

Ja, alle docenten die doceren aan het Instituut zijn betrouwbaar. Het Instituut heeft alleen Islaamdocenten die al jarenlang kennis vergaren, en door hoge geleerden geautoriseerd zijn om kennis over te dragen. Tevens hebben onze docenten jarenlang ervaring in het onderwijzen, en zijn zij onderwezen en opgevoed door geleerden. Lees voor meer informatie over onze docenten de biografiën. Voor onze docenten Arabisch geldt ook dat zij onderwijservaring hebben, en een sterke Arabische achtergrond.