19de Opvoedkundige & Educatieve Conferentie

Aanvang: vrijdag 23 februari t/m woensdag 28 februari 2018
Inloop: Na Salaatu-l-3asr
Opening: Na Salaatu-l-Maghrib
Locatie: Centrum alFitrah Pahud de Mortangesdreef 41 3562 AB Utrecht

Programma 19de conferentie

Stichting alFitrah organiseert (vrijdag 23 februari t/m woensdag 28 februari 2018) haar 19de opvoedkundige en educatieve conferentie. Een conferentie die in-shaa’-Allaah in het teken zal staan van het verkrijgen van het welbehagen van Allaah, profijtvolle leerzame lessen, en broeder- en zusterschap omwille van Allaah. Dit zijn een aantal redenen om deze prachtige conferentie niet aan je voorbij te laten gaan!

De conferentie van Stichting alFitrah zal in-shaa’-Allaah bestaan uit verschillende lessen waarvan een aantal vakken in het Nederlands worden onderwezen en een aantal in het Arabisch.

Zusters kunnen ook deelnemen aan een Arabische cursus!

Schrijf je nu in/ سجل نفسك الآن

De conferentie vindt in-shaa’-Allaah plaats in het islamitisch centrum van Stichting alFitrah te Utrecht en duurt in-shaa’-Allaah van vrijdag 23 februari t/m woensdag 28 februari 2018.

Adres

Pahud de Mortangesdreef 41 3562 AB Utrecht (Overvecht) Nederland

Inschrijving

Elke deelnemer dient zich vooraf in te schrijven voor de conferentie. De studenten van de opleidingen Arabisch, Basiskennis Islaam deel 1 en 2, Islamitische Gezinskunde en Basis Islamologie hoeven zich niet online in te schrijven, omdat zij reeds ingeschreven staan. Zij dienen zich wel te melden bij de receptie om zich aan te melden. De conferenties behoren tot het lessenpakket van de reeds genoemde opleidingen.

Programma

Het programma is tijdens deze conferentie zoals altijd gevuld met mooie cursussen en profijtvolle lezingen.

Programma 19de conferentie

Deelnemingsbijdrage

Voor de conferentie wordt van elke deelnemer een bijdrage gevraagd van 35 euro per persoon voor de gehele conferentie, of 8 euro per dag. Dit bedrag zal o.a. gebruikt worden voor de financiering van voedsel en drank gedurende de conferentie. Voor de studenten van IvOE is deze bijdrage reeds inbegrepen in hun lesbijdrage.

Kinderspeelplek

Tijdens de conferentie wordt in-shaa’-Allaah ook gezorgd voor kinderopvang voor kindjes tot en met 7 jaar. De kosten hiervoor bedragen 4 euro per dag plus 1 euro voor elk bijkomend kind van hetzelfde gezin. Op het inschrijfformulier kan worden aangegeven of men al dan niet gebruik wenst te maken van de kinderopvang.

De studenten van IvOE die gebruik willen maken van de kinderopvang hoeven zich niet in te schrijven, maar dienen wél het formulier voor het speellokaal in te vullen via de volgende link: Formulier Speellokaal Conferentie

Tijdens de conferentie worden in-shaa’-Allaah meerdere vakken onderwezen. Elke deelnemer wordt voor één vak ingeschreven. Deze dien je te volgen tijdens de gehele conferentie. Wanneer de deelnemer het gekozen vak gedurende de hele conferentie volledig heeft gevolgd, ontvangt men na afloop van de conferentie een certificaat voor de deelname. Het recht op een certificaat is dus afhankelijk van de aanwezigheid van de student!

 

De volgende vakken worden in-shaa’-Allaah in het Nederlands onderwezen:

 • 40 an-Nawawi deel 1
 • Tawhied en Gebed
 • Inleiding tot Islamitische Opvoedkunde
 • Huwelijk & Scheiding
 • Akhlaaq
 • Da3wahtraining

De volgende vakken worden in-shaa’-Allaah in het Arabisch onderwezen:

 • 3aqiedah at-Tahaawiyyah – al-Iemaan
 • Al-Mo3aamalaat: Kitaab al-Buyuu3 wa ar-Ribaa
 • Usuul al-Fiqh
 • Islaah dhaatu al-Bayn
 • Al-Akhlaaq