Ik keek altijd uit naar de lessen. Als je de zoetheid van het vergaren van kennis te pakken hebt gekregen, zul je alleen maar hunkeren naar meer.

Geplaatst in Studenten ervaringen

Bismillaahi Rrahmaani Rrahiem,

Assalaamu ‘alaykum wa Rahmatullahi wa Barakaatuhu,

Ik heb de opleiding basiskennis islaam dit jaar met succes beeindigd, alhamdulillaah. Ik zal inchaa Allaah kort mijn ervaringen vertellen. Ik heb alhamdulillaah altijd islaam gekregen op school, maar nooit heb ik kennis vergaard bij een docent in een instituut.

Via een persoon ben ik bij ivoe terecht gekomen. Deze persoon heeft mij korte uitleg gegeven over ivoe en mij doorverwezen naar de site. Om eerlijk te zijn was ik in het begin aan het twijfelen of ik de opleiding zou volgen, omdat dit volstrekt nieuw was voor me en omdat ik niet wist wat me te wachten stond.

Toen ik de eerste dag mijn boeken in handen kreeg, schrok ik wel een beetje, het leek allemaal zo veel en onmogelijk om te begrijpen en te leren. Maar schijn bedriegt, zelfs het allermoeilijkste kan Allaah voor je vergemakkelijken. Zolang jij gemotiveerd bent en oprecht bent, zal Allaah jou helpen. Waar een wil is, is een weg.

De lessen hebben mij als persoon doen veranderen, alhamdulillaah. Nu kijk ik anders naar bepaalde zaken. Men leert hier ook hoe je jezelf moet opvoeden en hoe je een moslim dient te zijn. Het is dus niet enkel theorie, maar het is ook praktisch gericht.

Ik keek altijd uit naar de lessen. Als je de zoetheid van het vergaren van kennis te pakken hebt gekregen, zul je alleen maar hunkeren naar meer. Ik heb geen seconde spijt gehad dat ik deze opleiding heb gevolgd. Van één ding heb ik wel spijt: dat ik deze opleiding niet eerder heb gevolgd. Je  vindt hier je rust in, rust waar elke mens naar op zoek is. Het vergaren van kennis kan een begin zijn om meer rust en geluk te krijgen in je leven.

Ik ben Allaah dankbaar dat ik deze opleiding toch heb gevolgd, ik heb veel meer gekregen dan ik had verwacht. Naast de verplichte kennis, die jouw sleutel kan zijn voor zowel het geluk in dit leven als het hiernamaals, heb ik ook wijze levenslessen, islamitische opvoeding en hechte vriendschap met de andere zusters aan over gehouden. Basiskennis islaam volgen, is een van mijn mooiste levenservaringen wat ik tot nu toe heb meegemaakt alhamdulillaah.

Studente Baskennis islaam Antwerpen, 2012-2013