“Ik heb Islaam leren kennen met duidelijke bewijzen”

Geplaatst in Studentenervaringen

Basis Islamologie, Den Haag.
Assalaamu 3alaikum wa-rahmatu-llaahi wa-barakaatuhoe wa-maghfiratuh,

Beste broeders en zusters,

  Instituut IVOE is een zeer betrouwbaar instituut met ervarende docenten. Mijn studentenervaring bij Instituut IVOE.

  De studiemateriaal is zeer goed leesbaar en uitstekend in het Nederlands vertaald.

  De docenten zijn zeer goed Nederlands sprekende leraren en geven een uitstekend les en uitleg als je niet begrijpt. In het 2e jaar moeten wij da3wah verrichten. Tijdens da3wah verrichten kom je taalloze vragen van mensen tegen en als ik ze niet kan beantwoorden, dan is de bereikbaar van de leraren vrij snel te bereiken om antwoord te krijgen. Zodat ik de vraagstellers vrij snel kon beantwoorden.

  Wat ik instituut IVOE zeer dankbaar ben is dat ik Islaam heb leren kennen met duidelijke bewijzen. In de praktijk tijdens mij da3wah zie dat moslim broers en zusters van sommige stromingen is beweren zonder enige bewijs, en vaak gebruiken ze een bewijs dat: “mijn imaam heeft dit en dat gezegd”. En als je gaat verifiëren dan komt het niet voor in de heilige Qur’aan, Hadieth, Aathar. M.a.w. ik heb geleerd dat je een Imaam niet blinde links moet volgen, hiervoor verwijs ik u naar soerah At-Taubah aayah 31.

  Ook vereist het als men iets zegt dat men met een duidelijk bewijs moet voeren, zie o.a. Al an’am aayah 57. Kortom: je leert met duidelijk bewijzen om te gaan en zo leer ik mijn godsdienst Islaam. De manier en hoe ze je doceren bij Instituut IVOE leer je de Islaam nog helderder te kennen. Mogen Allaah subhaanahu wa-ta3aalaa jullie de wil geven om de Islaam bij Instituut IVOE te leren en te begrijpen. Moge Allaah subhaanahu wa-ta3aalaa ons allen leiden naar Zijn subhaanahu wa-ta3aalaa tevredenheid.

  Wassalaamu 3alaikum wa-rahmatu-llaahi wa-barakaatuhoe wa-maghfiratuh.