“Ik heb geleerd om veel bewuster met mijn aanbiddingen om te gaan”

Geplaatst in Studentenervaringen

Basis Islamologie, Antwerpen.
salam 3alaikoum

Ik ben eerstejaarsstudente islamologie. Na een lange zoektocht naar een volwaardige islamitische opleiding in Vlaanderen, kwam ik terecht bij Ivoe. Na de site goed bekeken en gelezen te hebben schreef ik mij in, enerzijds enthousiast en blij, anderzijds angstig dat de studie toch wat te hoog gegrepen zou zijn voor mij.

  De eerste studie-uren leerden me al meteen dat het het hier niet gaat om een ‘vul-je-tijd’-opleiding, maar dat het om om een kwalitatieve opleiding gaat waarbij er van de studenten wordt verwacht dat men zich voor de volle 100% inzet. Nogmaals was ik enerzijds opgetogen dat de informatie op de site waarheidsgetrouw was, maar anderzijds vroeg ik me af hoe ik mij, in Godsnaam, goed zou kunnen inzetten, terwijl ik naast de studie, werk, 3 kinderen en een huishouden heb. Ik zal toegeven dat de combinatie niet zo gemakkelijk is, maar ik ben zo blij dat ik heb volgehouden.

  Het einde van het eerste jaar zit er bijna op; Alhamdoelilah heb ik ontzettend veel bijgeleerd; de studie leert mij om stil te staan bij alle zaken, ik heb geleerd om veel bewuster met mijn aanbiddingen om te gaan, de studie leert mij hoe ik als echtgenote moet handelen, hoe ik als moeder moet handelen, hoe ik als burger moet handelen. De studie leert mij hoe ik mijn prioriteiten moet stellen, de studie leert mij hoe te reageren in precaire situaties, welke logica te hanteren. Ik zit nog maar in het eerste jaar, maar ik besef des te meer hoe belangrijk islamitische kennis is en dat die kennis er voor gaat zorgen dat ik rust en geluk in mijn leven zal vinden.

  De profeet saw heeft gezegd: “Voorwaar, degene waarvoor Allaah het goede wil, hij geeft hem begrip in de godsdienst”. Deze hadieth heeft mij nog standvastiger gemaakt om in deze studie te volharden. Allaah belooft ons dat hij ons naar het rechte pad gaat leiden, indien wij op zoek gaan naar kennis. Hier ben ik dan ook van overtuigd en ik vraag Allaah om mij en alle moslims meer kennis en begrip te schenken. Ik raad dan ook iedere moslim aan om islamitische kennis te vergaren om zo een weg te kunnen vinden in het chaotische leven dat we leiden.