“Het was de wortel, de wortel die bij mij nog miste”

Geplaatst in Studentenervaringen

Daoudi Najoua Basiskennis Islaam, Antwerpen.
Bismilaah irrahmaan irrahiem

Asselaamu A’alaykum Wara7matu Allaah

Alhamdulillaah, alle lof en dank zij Allaah Subhanahu Wa Ta’ala die mij in staat heeft gesteld om deze lessen bij te wonen! Nadat ik mijn Heer heb bedankt, wil ik ook de organisatoren van IVOE bedanken die ons de mogelijkheid hebben gegeven om deze profijtvolle lessen bij te wonen in Antwerpen en uiteraard dank ik onze broeder Suhayb Salam die ons elke week opnieuw een lading aan kennis meedeelde en die bovendien ook zeer geduldig met ons was.

  Al een lange tijd was ik op zoek naar lessen in BelgiĆ« die mij van nut kunnen zijn zowel in deze Dunya maar vooral in al-Akhira. Toen ik vernam dat IVOE lessen zou organiseren te Antwerpen, heb ik mij ook meteen zonder aarzelen ingeschreven aangezien het vergaren van kennis een vereiste is voor elke moslim. Al gauw had ik door dat de leerstof niet iets was dat men zomaar kon oppikken in een lezing, neen het ging veel dieper dan dat. Het was de wortel, de wortel die bij mij nog miste, een wortel die zich na verloop van tijd meer en meer begon te vestigen in de grond, de basis. Ik had namelijk geen kennis noch inzicht over zaken met betrekking tot de fundamenten van deze geweldige religie, de Islaam. Beetje bij beetje groeide mijn inzicht en keer op keer keek ik uit naar de volgende les, want dan zou ik alweer wijzer in het leven staan en zou ik alweer een lading aan kennis meekrijgen die mij zeker van nut zal zijn in mijn dagelijks leven, in mijn daden en in mijn overtuigingen, Alhamdulillaah!

  Nu dat de lessen helaas zijn afgelopen, kom ik ook tot het besef dat deze lessen mijn Imaan oplaadde. Door de week kon het weleens zijn dat ik mijn standvastigheid in bepaalde zaken verloor waardoor ik in het weekend mijn Imaan kon bijtanken die me weer tot standvastigheid leidde. Het is een geweldige ervaring en ben zeer tevreden met de lessen, zelfs al waren er niet al teveel studenten aanwezig na een tijdje, bleven we doorgaan met het vergaren van kennis op elke mogelijke manier! Naast de lessen heb ik ook geweldige zusters leren kennen Alhamdulilaah, waardoor we een nauwe band van zusterschap, liefde en vertrouwen hebben gecreĆ«erd.

  Ik vraag Allaah Subhanahu Wa Ta’ala om een ieder van jullie te belonen voor deze vruchtbare harde profijtvolle werken en vraag Hem om deze werken te zegenen en te accepteren!!

  Baraka Allaahu feekum! Wasselaamu A’alaykum Wara7matu Allaah