“De Arabische taal is echt subliem”

Geplaatst in Studentenervaringen

Ya'qoeb van den Ende Arabisch, Tilburg.
Assalaamoe ‘aleykoem wa rahmatoelaahi wa barakaatoehoe,

  In februari 2011 ben ik gestart met Arabische les voor beginners op het instituut in Tilburg. Ik heb voor IvOE gekozen, omdat ik al bekend was met hun lesmethode en omdat ze het gehele jaar door op professionele wijze een gevarieerd scala aan opleidingen en cursussen aanbieden. Het lesmateriaal dat zij gebruiken is praktisch en zit goed in elkaar en de leraar is heel aardig en geduldig.

  Voordat ik gestart was, had ik al kennisgenomen met het Arabisch alfabet. De letters van het alfabet kon ik al uitspreken en in alle vormen (begin- , midden- en eindletter) schrijven. Dit kwam goed van pas in de les, want anders had ik de lessen niet kunnen bijhouden. In mijn vorderingen merkte ik op dat ik de Arabische taal steeds interessanter en mooier begon te vinden. De Arabische taal is echt subliem, zowel in schrijfwijze, uitspraak, woordkeuze en grammatica. Nu 3 maanden later alhamdoelillaah kan ik al een beetje quraan lezen en kan ik al wat eenvoudige zinnen lezen, verstaan, schrijven en spreken.

  Deze studie vraagt wel volledige inspanning en opoffering qua tijd. Ikzelf heb bewust gekozen om geen tv meer te kijken. Zo houd ik meer tijd en energie over. Mocht ik het eerste jaar niet halen, dan heb ik met mezelf afgesproken dat ik inshaa Allaah het eerste jaar opnieuw doe. Kennis opdoen van de Arabische taal is een aanbidding en een goede tijdsbesteding.

  Assalaamoe ‘aleykoem wa rahmatoelaahi wa barakaatoehoe