“Wij denken dat we kennis hebben maar we kennen niks!”

Geplaatst in Studentenervaringen

Malikah Basiskennis Islaam, Antwerpen.
Bismilaah irrahmaan irrahiem

As salaam 3aleykoem warahmatoellahi wa barakatoehoe,

Beste broeder/zuster, Ik ben Malikah, een zuster uit Leuven. Ik zal jullie even mijn verhaal vertellen over hoe ik bij IVOE ben terechtgekomen en wat mijn bevindingen zijn over de lessen van IVOE. Maart 2010, kreeg ik plots een mail in mijn mailbox via een zuster fi dien, dat er lessen tawhied zouden georganiseerd worden in Antwerpen, en dit is voor mij niet echt bij de deur! Na enkele twijfels heb ik toch maar gereageerd op deze veel belovende mail en mij ingeschreven voor de lessen basiskennis islaam. Eenmaal aangenomen voor de lessen begon ik met een klein hartje maar toch met volle moed, ik wou er echt voor gaan! Al van de eerste les die ik had meegemaakt ging ik mascha’Allah met een onbeschrijfelijk gevoel naar huis, het gevoel van imaan dat steeds verder groeit bij iedere les dat je weer terug keert, en waarbij ik de lessen niet meer zou willen en kunnen missen! Ik denk dat ik niet alleen voor mijn eigen spreek, als ik zeg dat deze lessen echt super waren mascha’Allaah! Ik heb echt enorm veel bijgeleerd en je gaat ook echt op een andere manier leven/praktiseren je gaat de kennis die je krijgt ook echt in je dagelijks leven gebruiken, je stelt je leven meer ten dienste van Allaah soebhanahu wa-ta 3alaa.

  Veel mensen zullen waarschijnlijk ook wel denken ooh basiskennis islaam ik ken dat allemaal al, maar geloof me vrij als ik zeg dat je u vergist, want wij zijn echt leken, wij denken dat we kennis hebben maar we kennen niks! En daarom dat ik deze lessen echt sterk aan raad beste broeder/zuster, je zult zien dat er veel dingen zullen zijn dat we nog niet wisten en dat is dan basiskennis eh! Zo zie je maar hoe klein onze basis is!

  Ondertussen een jaar verder loopt onze opleiding basiskennis islaam ten einde, maar ben ik ookal bezig met de lessen basisislamologie en arabisch bij IVOE, jullie merken het al ik ben niet meer te stoppen! Kennis opdoen is een must, en de kwaliteit van lessen die je bij IVOE krijgt, denk ik niet dat je nog zal vinden in België, dus grijp jullie kans en schrijf jullie maar snel in! Zodat ook jullie mee kunnen genieten van deze prachtige kennis!

  MVG Oeght MAlikah! As salaam 3aleykoem warahmatoellahi wa barakatoeh!